Hírek

Medukator - Hírek
Medukator
Adminisztrátor

Harc a nő szívekért Alapítvány előadása

Tekintsék meg a Harc a női szívekért Alapítvány oktató videóját. Előadók: dr. Masszi Gabriella dr. Bártfai Ildikó dr. Császár Albert dr. Zámolyi Károly

Medukator - Hírek
Medukator
Adminisztrátor

COVID-19 járvány

A koronavírus világjárvány miatt mindannyian aggódunk saját és szeretteink egészségéért és biztonságáért. A védekezés egyik módja, hogy az orrunkat és szánkat befedő maszkot hordunk. Ugyanakkor rengeteg egymásnak ellentmondó hír kering ezekkel kapcsolatban.

Medukator - Hírek
Medukator
Adminisztrátor

Az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre, gyógyászati segédeszközökre és a támogatást élvező különleges táplálkozási igényt kielégítő tápszerek felírhatósága a járványhelyzet alatt

A járványhelyzet alatti betegellátás folyamatos biztosítása szempontjából nagyon fontos intézkedést tartalmaz a 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet. Ennek értelmében a kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre, gyógyászati segédeszközökre és a támogatást élvező különleges táplálkozási igényt kielégítő tápszerekre kiállított szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.

Medukator - Hírek
Medukator
Adminisztrátor

Felnőttkori védőoltásokkal kapcsolatos tudnivalók - kicsit másképp

Az elmúlt években rengeteg tanfolyam, képzés zajlott védoltásokkal kapcsolatos ismeretek, vakcináció fontossága témákban. Magunk is számos ilyen képzésnek adtunk teret. Az a tapasztalat, hogy az erőfeszítések ellenére az átoltottság a nemkötelező védoltások körében igen szerény arányt mutat Magyarországon, miközben az Egészségügyi Világszervezet a védőoltások alkalmazását javasolja a veszélyeztetett életkorokban. Ez praktikusan azt jelenti, hogy a védoltási programnak élethosszig kell tartania. Ennek a célnak az eléréshez kíván támogatást nyújtani elgújabb képzési programukn, melyben rövid videők, felnőttkori védoltási naptár is helyet kapott.

Medukator - Hírek
Medukator
Adminisztrátor

Korábban elhangzott előadások videóanyagai elérhetőek

Sokan igényelték, hogy a különböző rendezvényeinken elhangzó előadásokat tegyük elérhetővé a medukatoron is. Örömmel jelentjük, hogy elkezdtük.

Tudáspróba

Hírek

Szolgáltatások

Képzések

A Medukator csapata 20 éve szervez az ország számos pontján továbbképzést elsősorban az alapellátás szereplőinek.

TOVÁBB

Oktató videók

Sokak kérésére megosztjuk a korábbi képzéseken felvett előadások anyagait.

TOVÁBB

MEDUKATOR VIDEÓK

Szeretne többet tudni a Medukator-ról?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, amik segítségével pontosabb képet kaphat a Medukator-ról.

KIEMELT TÉMÁK

E-könyv a háziorvoslásról

 • Elmélet
 • Klinikum
 • Gyakorlat

Hírek

 • osteoporosis
 • tovább ne törj
 • családorvosi részvétel

Online képzések

 • Frax
 • Praxisközösség
 • adherencia

Tantermi képzések

 • Budapest
 • Szeged
 • Győr

Kapcsolat egy kattintással

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: húszonegy + öt összege számmal


RSS CSATORNÁK


Medscape MedPage Today

Physicians Misjudge a Terminal Patient's Life Span: Is It Fraud?
2020-09-30 10:18 Medscape Medical News Headlines
Physicians can recommend that patients receive hospice care when they have less than 6 months to live; but what if their prognosis is not accurate? Are doctors at risk?
Medscape Business of Medicine
Early Antibody Tx Data; Dogs, Cats, and COVID; 'Berlin Patient' Dies
2020-09-30 09:00 MedPageToday.com - medical news plus CME for physicians
(MedPage Today) -- Regeneron's antibody cocktail lowered viral levels and reduced symptoms faster than placebo in non-hospitalized COVID-19 patients, early data indicated. More than 3,000 Brigham and Women's nurses called for improved safety measures...
Make the Diagnosis: No Wonder He’s Alarmed
2020-09-30 08:30 MedPageToday.com - medical news plus CME for physicians
(MedPage Today) --
Trump, Biden Face Off Over ACA, COVID in Chaotic First Debate
2020-09-30 01:01 Medscape Medical News Headlines
The President defended his COVID-19 response, saying that he had averted potentially millions of deaths. Biden claimed the president's lack of action cost lives.
Medscape Medical News
CDC Survey Shows Slight Uptick in Uninsured Adults
2020-09-30 00:01 MedPageToday.com - medical news plus CME for physicians
(MedPage Today) -- The number of uninsured adults in the U.S. crept up to 14.5% in 2019, from 13.3% in 2018, according to data from the CDC's National Health Interview Survey (NHIS). Put into context, the share of adults 18-64 who were uninsured...